Kiisto ja Lujattaret yhteistyöhön

24.1.2007

Vaasan kaupunki ja Laihian kunta tarjoavat otteluisäntinä seurojen SM-liigapelit ilmaiseksi lentisfaneille Vaasassa lauantaina 27.1.

Miesten lentopalloliigassa pelaava Vaasan Kiisto ja naisten lentopalloliigassa iskevä Laihian Lujattaret aloittavat yhteistyön. Seurat soittavat alkufanfaarit yhteistyölle Vaasan Variskalla jo ensi lauantaina. Ne järjestävät yhdessä sekä Lujattarien että Kiiston SM-liigaottelut, joihin Vaasan kaupunki ja Laihian kunta tarjoavat otteluisäntinä kaikille ilmaisen sisäänpääsyn.

Poikkeuksellisesti Isostakyröstä Vaasaan kotiottelunsa tuova Lujattaret kohtaa superlauantain ottelussaan hallitsevan Suomen mestarin Vanajan RC:n Hämeenlinnasta,  ja Kiisto punnitsee heti perään Keski-Savon Paterin taidot. Lujattarien ottelu alkaa kello neljätoista ja Kiiston kolme tuntia myöhemmin. Otteluihin on linja-autokuljetus Laihialta.

Vaasan Kiiston lentopallojaoston puheenjohtajan Juhani Raudasojan ja Laihian Lujattaret ry:n puheenjohtajan Jarno Rannan mukaan seurojen muut yhteistyömuodot ovat vielä mietintämyssyn alla.

- Kokeilemme yhteistyötä nyt viikonloppuna, mutta jatkosta emme ole vielä sopineet. On kuitenkin mahdollista, että yhteistyömme laajenee tulevaisuudessa muun muassa valmennukseen ja muuhun organisaatioyhteistyöhön, kuten esimerkiksi tiedotukseen ja yhteiseen materiaalihankintaan, mikä toisi säästöjä ja helpotusta seurojen tiukkaan talouteen.

- Koska me molemmat toimimme pienellä talkooväellä, voimia yhdistämällä saisimme entistä laadukkaampaa tulosta aikaan. Ei ole järkevää, että naapuriseurat tekevät kaikki samat asiat itse. Yhteistyöllä voisimme vähentää päällekkäisyyksiä, mutta näitä asioita kannattaa pysähtyä miettimään keväällä ensi kautta ajatellen, Ranta ja Raudasoja kertovat.

He ovat tyytyväisiä ja kiitollisia myös siitä, että Vaasan kaupunki ja Laihian kunta näyttivät vihreää valoa lentopalloseurojen historialliselle yhteistyölle.

- Tämä on osoitus siitä, että lentopallotyötämme arvostetaan kuntatasollakin. Ja nyt kun jokainen pääsee otteluihimme ilmaiseksi, toivottavasti pystymme viemään ilosanomaa laihialaisesta ja vaasalaisesta lentopalloilusta yhä useammalle ja nostamaan entisestään lentopalloilun arvostusta yhteisesiintymisellämme. Odotammekin, että Variska täyttyy lauantaina lentopallofaneista, sillä nyt ainakaan lipunhinta ei ole esteenä.

Vaasan Variskalle mahtuu lisätuoleineen noin 1 200 henkeä, kun Laihian Lujattarien kotiottelut Isonkyrön liikuntahallissa ovat tähän mennessä imuroineet keskimäärin vähän yli kolmesataa silmäparia ja Vaasan Kiiston Variskalla noin viisisataa.

Lujattaret nousukunnossa

Syyskierroksella Vanajan RC pesi laihialaiset Hämeenlinnassa erin 3-1. Se pudotti lentopalloliigan keltanokat, Lujattaret, myös Suomen cupista välierävaiheessa otteluvoitoin 2-0 ja eteni aina mestariksi asti.

- Pelasimme kuitenkin Hämeenlinnaa vastaan tasaisia otteluja, ja lähellä oli, että olisimme päässeet ylimääräiseen erään taistelemaan loppuottelupaikasta. Nyt kuntokäyrämme naisten lentopalloliigassa on selvässä nousussa, josta osoituksena ovat peräkkäiset vierasvoitot Pieksämäestä, LiigaEurasta ja viime kauden pronssijoukkueesta Pihtiputaan Plokista, Lujattarien päävalmentaja Katarina Järvinen sanoo.

Hän odottaa lauantain huippuottelua suurella mielenkiinnolla.

- Kun saimme tappioputkemme poikki vajaat kaksi viikkoa sitten, usko omaan tekemiseemme palautui. Vaikka päätavoitteenamme on säilyttää suoraan sarjapaikka, meillä on vielä erinomaiset mahdollisuudet päästä kuudenkin parhaan joukkoon ja mitalipeleihin. Toivottavasti yleisö löytääkin sankoin joukoin tiensä Vaasaan lauantaina ja Isoonkyröön sunnuntaina, jolloin kohtaamme uudestaan LiigaEuran, Järvinen sanoo.

Lujattaret on tällä hetkellä kahdeksantena naisten lentopalloliigassa. Sillä on kuudestatoista ottelustaan kasassa kuusi voittoa eli kaksitoista pistettä. Naisten liigaa johtaa Oriveden Ponnistus ennen Vanajan RC:tä ja Salon Viestiä.

Sunnuntaina päättyvän kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen alkaa kolmas yksinkertainen kierros. Liigan kaksi parasta joukkuetta raivaavat suoraan tiensä välieriin. Sijoille 3-6 sijoittuneet pelaavat puolivälierät ja sijoille 9-10 jääneet joutuvat karsimaan sarjapaikastaan kahden ykkössarjan parhaimman joukkueen kanssa. Liigan seitsemännen ja kahdeksannen joukkueen kausi päättyy kolmannen kierroksen jälkeen.

Kiisto mielii jatkopeleihin

Vaasan Kiiston päävalmentaja Seppo Pitkämö luottaa omiensa iskukykyyn lauantaina tärkeässä pelissä Pateria vastaan. Syyskierroksella vaasalaiset hoitelivat Paterin vieraissa tiukasti
erin 3-2.

- Tarkoituksenamme on katkaista kotikenttämme tappioputki. Tänä vuonna olemme hävinneet molemmat kotiottelumme eli Joensuun Riennolle ja Muuramen Lentopallolle. Nyt treeneissämme on mennyt hyvin ja olemmekin saaneet henkisen herätyksen. Lääke menestymiseen on kova harjoittelu, jota olemme vain tiukentaneet ja samalla repineet fiilinkiä päälle.

Kiisto on tällä hetkellä Pielaveden Sammon johtamassa miesten liigassa kuudentena eli menossa viimeisenä joukkueena suoraan puolivälieriin. Se on noukkinut kuudestatoista pelistään kuusitoista pistettä. Vaasalaisten tavoitteena on päästä kuuden parhaan joukkoon. Sen jälkeen Kiisto aikoo tarkistaa tavoitettaan ottelu kerrallaan.

- Kuuden joukkoon pääseminen on omissa käsissämme, mutta se vaatii, että voitamme kotonakin. Tällä kaudella meillä on ollut vaikeuksia keskipakan joukkueita vastaan. Nyt tilannetta kuitenkin auttaa paljon se, että Tuomas Väyrynen (yleispelaaja/keskitorjuja) ja Lauri Somppi (passari) ovat palaamassa sairastuvalta, Pitkämö sanoo.

Myös hän pitää hienona asiana, että Lujattarien ja Kiiston kotiottelut saatiin sovitettua samaan paikkaan.

- Seuran kannalta on tärkeää, että Variskalle saadaan kovatasoista naislentopalloakin. Aivan vanhat hyvät ajat palaavat mieleeni. Ainakin minun puolestani yhteistyö voi jatkua tulevaisuudessakin, ja kaikki yhteistyö kelpaa. Nyt meillä on jo farmisopimus Laihian Lujan miesten kanssa, ja yhteistyötä voi lisätä myös Lujattarien kanssa. Keväällä voitaisiinkin tehdä päätöksiä ensi kautta ajatellen, Pitkämö sanoo.