KULTAA KURIKAN RYHDIN B-TYTÖILLE

9.12.2007

B-ikäisten Aluemestaruudesta tyttöjen osalta pelattiin 8.12 Kauhajoella.

Aluemestaruusturnauksen alkulohkossa Ryhdillä vastassa olivat Seinäjoki Lentis ja Laihian Luja 2. Laihia antoi kelpo vastuksen pelaten kauden ylivoimaisesti parhaan pelinsä. Välierissä vastaan asettui Laihian Luja 1, joka voitettiin suhteellisen helposti.

Finaalipelissä vastaan asettui vanha tuttu moninkertainen Aluemestari ja SM-kultamitalijoukkue Pihtiputaan Ploki.

Ensimmäisen erän vei tiukan väännön jälkeen Ploki pistein 25 - 22 . Toiseen erään tuli sisuuntunut Ryhti, ja voitti erän pistein 25 - 20. Kolmas erä osoittautui myös tiukaksi. Voitto tuli kuitenkin Ryhdille pistein 15 -12. Ryhti pelasi ehdottomasti kauden parhaimman pelinsä, tuloksena joukkueelle toinen aluekultamitali, ensimmäinen saavutettiin E-tyttöikäisenä.

Ryhti voitti joukkueena, sillä kaikki pelaajat saivat turnauksen aikana peliaikaa, jolloin yksittäistä pelaajaa ei jouduttu kuormittamaan liikaa. Näin Ryhdillä oli finaaliin asettaa voiton nälkäinen ja vireessä ollut joukkue. Vastustajan ykköstykit olivat joutuneet puurtamaan koko päivän ajan, jolloin paras terä oli jo kadonnut.

Ryhdin voitokkaassa B-tyttö joukkueessa pelaavat Silja Kangastupa, Elina Lahti, Silja Polvi, Suvi Puska, Essi Rantala, Sara Rantamäki, Anni Siirilä, Rosa-Maria Tuisku, Tiia Vainionpää ja Noora Yli-Olli. Joukkuetta valmentaa Heikki Rantamäki ja Juhani Polvi, joukkueen huoltajana on toiminut Henry Lahti.

Joulun jälkeen alkavat tytöillä uudet entistä kovemmat haasteet, kun SM-sarja alkaa. Tytöillä on puolustettavanaan edellisestä ikäryhmästä SM-hopea. Kulta hävittiin silloin juuri samaiselle Pihtiputaan Plokille.

Keski-Lännen alueen B-tyttöjen lentopallomestari on Kurikan Ryhti, toisena Pihtiputaan Ploki, kolmantena Laihin Luja 1, 4:s Laihian Luja 2, 5:s Nurmon Jymy ja 6:s Seinäjoki Lentis.