Kultaa ja kunniaa Nurmon Jymyn C-tytöille AM-finaaleissa.

16.12.2007

AM-kultajoukkue vas. ylh. Markku Hautala, Henrika Hautala, Mira Nygård, Annika Ropponen,Jesi Rasinaho, Marika Niemi ja Juhani Niemi, vas. alh. Kaisa Alanko, Sonja Palomäki, Jonna Löfhjelm, Mira Tyynelä ja edessä voittopokaalin kanssa Emmi Salo-Tuisku
AM-kultajoukkue vas. ylh. Markku Hautala, Henrika Hautala, Mira Nygård, Annika Ropponen,Jesi Rasinaho, Marika Niemi ja Juhani Niemi, vas. alh. Kaisa Alanko, Sonja Palomäki, Jonna Löfhjelm, Mira Tyynelä ja edessä voittopokaalin kanssa Emmi Salo-Tuisku

C-tyttöjen AM-finaalit pelattiin Laihialla 15.12.2007, mistä Nurmon Jymy 1 vei pokaalin mukanaan ylivoimaisen esityksen jälkeen. Mukana finaaleissa oli 12 joukkuetta.

Alkulohkossa tyttöjä vastaan asettuivat Jurva sekä SeLe -94. Ottelut kävivät hyvin alkuverryttelyksi tuleviin otteluihin. Alkulohkon ottelut Jymy pelasi Kirkonkylän koululla.

 

Loput otteluista pelattiinkin uudessa Monitoimihallissa ja siellä ensimmäiseksi asettui vastaa Laihian Luja 1. Kotihallissaan ja kotiyleisön edessä Lujan tytöt antoivatkin pelin alussa vastusta tytöillemme, mutta mitä kauemmin peli eteni, sitä selvemmin eteen tuli Jymyn vahvempi osaaminen. Erät tytöillemme 25-11 ja 25-13.

 

Välieräottelussa vastaan asettui Vasama 1. Ennakolta tämä ottelu oli tullut ehkä tärkeimmäksi mittariksi alueen C-tyttöjen osaamisesta. Paineita oli molemmilla joukkueilla. Jymyn paineet häipyivät maan alle, kun peliä oli pelattu kymmenisen minuuttia. Sen jälkeen ei koko ottelun voittajasta ollut mitään epäselvää. Noston nousivat järjestään sinne kuuluisaan Alangon Kaisan kuppiin ja kun pallo sinne löytää, on passikin huippuluokkaa. Ropposen Annika, Salo-Tuiskun Emmi ja Hautalan Henrika löivät palloa kenttään, minkä ehtivät. Keskeltä  Niemen Marika ja Nygårdin Mira hoitivat tyylikkäästi pisteet kotiin. Joka paikan höylät Rasinahon Jesi ja Löfhjelmin Jonna olivat varsinaisia nostokoneita ja nopeita sellaisia. Liberona pelannut Palomäen Sonja näytti nyt kyntensä hoitaen tonttinsa erittäin varmasti. Polvileikkauksestaan toipuneen Tyynelän Miran passit toimivat kuin ennen vanhaan ja niistä iskijöillä oli helppo työ  nuijia pallo armottomasti kenttään. Ottelu oli selkeästi Jymyn heiniä ja päättyi suoraan kahdessa erässä 2-0.

 

Finaaliin yltänyt PetPet oli turnauksen ehkäpä suurin yllättäjä. PetPet on tasainen taitava ryhmä ja sen kanssa täytyy olla aina varpaillaan. Finaalista ei tullut suurta hegemoniaottelua, vaan varsin selkeästi Jymyn tytöt hoitivat ottelun kotiin 2-0.

 

Nyt on sitten AM-turnaukset käyty loppuun ja edessä on SM-sarja. Odotukset sarjan osalta kasvoivat jonkin verran, mutta se täytyy aina muistaa, että pallo on pyöreä ja kaikkea saattaa sattua. Jäitä hattuun on hyvä lause, mutta silti . . .