Eräkohtainen libero aikuisten sarjoissa

3.11.2008

E-P:n aikuisten sarjoissa eli miesten 4-ja harrastesarjassa sekä naisten 3- ja harrastesarjassa saa käyttää eräkohtaista liberoa.

Tämä siis tarkoittaa sitä, että jokaiseen pelattavaan erään joukkue voi laittaa liberoksi eri pelaajan. Mikäli ennen ottelua on tiedossa, että joukkue tulee käyttämään vain yhtä ja samaa pelaajaa liberona, merkitään pelaaja pöytäkirjaan omaan sarakkeeseensa kuten ennenkin. Muutoin liberoa ei erikseen pöytäkirjassa tarvitse mainita, mutta huomattavaa kuitenkin on, että liberolla tulee AINA olla päällään muista kenttäpelaajista erottuva erivärinen pelipaita!

Pieni kommentti esim. seitsemällä pelaajalla matkassa olevasta joukkueesta, joka laittaa kentälle liberon. Ensimmäisessä erässä tilanteessa 20-18 vierailevan joukkueen pelaaja loukkaantuu eikä pysty jatkamaan peliä. Liberoa ei kesken erän saa vaihtaa pelaavaan kenttämiehistöön, joten kotijoukkue voittaa ensimmäisen erän 25-18. Mutta toiseen erään voidaan edelliserässä liberona toiminut pelaaja laittaa kentälle normaalisti.

Asiasta sovittiin miesten B-sarjan AM-turnauksen yhteydessä Kauhavalla 27.9., mutta eteenpäin tiedottaminen sen jälkeen muille joukkueille on unohtunut. Pahoittelen kömmähdystäni.