SUM 1 järjesti jättiyllätyksen Miesten 4-sarjan lopputurnauksessa

14.3.2010

E-P:n lentopallokausi päättyi muhkeaan yllätykseen, kun Seinäjoen Urheilu-Miesten 1-joukkue iski 4-sarjan mestariksi. Loppuottelussa kaatui SUM 2 vaiheikkaan pelin jälkeen 2-1 (6-25, 25-19, 16-14).

Kauhavan koulukeskuksessa pelatussa turnauksessa oli mukana kauden 8 parasta joukkuetta ja kaikkiaan päivän aikana iskettiin 12 ottelua. Aikataulu piti loistavasti ja kentillä nähtiin tasokkaita otteluita ja yllätyksellinen loppuhuipennus.

Välierissä SUM 1 jyräsi tieltään Nurmo-Volleyn suoraan 2-0 (25-20, 25-14) ja SUM 2 puolestaan kaatoi Ruha Wolleyn 2-0 (25-22, 25-12). Näin ollen finaalista tuli Seinäjoen Urheilu-Miesten jäsentenvälinen koitos.

Ottelu alkoi koko kauden ajan jyränneen 2-joukkueen näytöksellä eikä SUM 1 saanut mitään aikaan. Katsomossakin jo haukoteltiin hurjaa tasoeroa ja varsinkin hakkuri Jarkko Rinta-Keturi laittoi palloa parkettiin joka paikasta. Avauserässä ykkösjoukkue saikin kokoon vaivaiset kuusi pistettä!

Mutta... Urheilu on ihmeellistä, sillä ylivoimaisen avauserän jälkeen alkoi kakkosjoukkuekin tehdä virheitä ja taas SUM 1 onnistui melkein kaikessa. Vähitellen eroa alkoi syntymään ja niin vain toisen erän voitto kirjattiin 25-19 SUM 1:lle.

Lottoerän alussa SUM 2 oli karata, mutta kolme torjuntapistettä tasoitti ottelun ja vasta jatkopalloilla SUM 1 näytti seuran sisäisen kaapin paikan voittaen erän ja samalla mestaruuden 16-14.

Pronssia saalisti Nurmo-Volley voittaen Ruha Wolleyn 2-1 (25-14, 15-25, 15-7).