Lännen C-poikien (synt -01&-02) Alueleiri Kuortaneella sunnuntaina 10.5.

14.4.2015 klo 12:00

C-poikien Alueleiritys aloitetaan sunnuntaina 10.5. Kuortaneen Urheiluopistolla. Katso ohjeet leirille ilmoittautumiseen ohesta.

Kauden sarjat ovat loppusuoralla ja muutkin kevään merkit ilmassa, joten on aika startata myös C-poikien (synt -01 & -02) aluejoukkuetoiminta 2015.

Kevään/kesän alueleiritysten pohjalta valitsemme elokuussa Lännen poikien aluejoukkueet syyskuussa pidettäviin Aluejoukkueiden SM-kisoihin. Matkaa itse kisoihin on puoli vuotta mutta nopeasti tuo aika kesän molemmin puolin yleensä menee leireillessä. Ennen leirityksiä pelataan D-poikien aluemestaruudet ja C-poikien Suomenmestaruudet selviksi ja vasta sen jälkeen startataan alueleiritys.

Uusille aluevalmennuksesta kiinnostuneille pojille ja heidän valmentajilleen tiedoksi ’lyhyt oppimäärä’ siitä mistä aluevalmennuksessa on kysymys (Lähde: Suomen lentopalloliitto, aluevalmennuksen periaatteet):

Aluevalmennus huippu-urheilun tukijalka

Koko maan kattava alueellinen ja maakunnallinen nuorten katsastus- ja leiritystoiminta on pohjana lentopalloliiton huipulle tähtäävässä toiminnassa. Aluevalmentajien johdolla 12-13-vuotiasta lähtien kartoitetaan ja katsastetaan Suomen lentopalloilevien nuorten taso ja potentiaalisuus.

Seuravalmentajien ja aluevalmentajien yhteisnäkemyksellä kunkin alueen potentiaalisimmat pelaajat kutsutaan alueleireille harjoittelemaan ja pelaamaan, josta parhaat valitaan edustamaan omaa aluettaan C- ja B-nuorten aluejoukkueiden SM-turnauksiin maajoukkuevalmentajien katsastettaviksi. Aluejoukkueiden SM-turnaukset toimivat hyvänä tilaisuutena nähdä kerrallaan Suomen 100 lahjakkainta tyttöä ja 100 lahjakkainta poikaa. Turnaukset toimivat myös ikäluokkien maajoukkueiden katsastustilaisuutena.

Aloitamme leirityksen su 10.5. LP-Areenalla, Kuortaneen Urheiluopistolla. Päivän aikataulu/sisältö:

 

- ilmoittautuminen LP-areenalla klo 9.30 alkaen. Saavu paikalle viimeistään klo 9.45

- ensimmäinen harjoitus klo 10-12

- lounas Eppula Buffetissa

- toinen harjoitus klo 14-16. Leirin päätös klo 16

 

Ilmoittautuminen valmentajien toimesta Pasille (pasi.luostarinen@atria.fi) viimeistään su 3.5. Leirimaksu 35 euroa maksetaan paikanpäällä käteisenä ja se sisältää valmennuksen ja lounaan.

 

-Seuraavat leirit la 23.5. (Kuortaneella isommalla joukolla ns. massaleiri 2)  ja la 13.6. (pienemmällä rungolla joukkueen pelitavan luominen ja tuominen harjoitteisiin ja pelaamiseen. Leiripaikka auki.)

Kesälomien jälkeen jatkamme heinäkuun lopussa siten, että ennen Alue-SM kisoja meillä on kaksi yhden päivän leiriä ja lopullisille joukkueilla yksi valmistautumisleiri lähempänä kisoja.

Massaleirien tarkoituksena on siis katsastaa pelaajiemme tilanne niin lukumäärän kuin osaamistenkin suhteen. Näille leireille kaikki ilmoittautumiset tulevat valmentajien kautta, ei siis vanhempien tai poikien itsensä toimesta. Tässä kohtaa korostan, että nämä ekat leirit eivät ole 'tekniikkaleirejä' joille tullaan oppimaan, vaan leirejä joille tullaan näyttämään mitä osataan. Ilman muuta tekniikkavirheisiin yms leireillä puututaan ja annetaan vinkkejä, mutta uuden opettelu seurajoukkuetreenejä korvaten ei ole lähtökohtana. Valmentajat : Lähettäkää leireille poikia, joilla on paloa hommaan ja riittävät tekniset osaamiset. Viime vuonna Alueleirityksen kävi läpi yli 40 poikaa kahdeksasta eri joukkueesta alueeltamme. Laitetaan tänä vuonna vielä paremmaksi…

Tämän vuoden C-poikien valmennustiimin runko alkaa olemaan valmis. Allekirjoittaneen lisäksi valmennustiimissä on mukana Förstin Antti Evijärveltä. Lisäksi tulevaan valmennustiimiin otetaan ilolla mukaan aikaisempien vuosien tapaan muitakin seuravalmentajia. Halukkaat: ilmoittautukaa mukaan leiritysten vetämiseen / aluejoukkuetoimintaan Pasille sähköpostilla (pasi.luostarinen@atria.fi) niin sovitaan etenemisestä.

 

Lännen C-poikien aluevalmennuksen puolesta

Pasi Luostarinen