Liberot sallitaan myös C-junioreiden sarjoissa.

26.6.2017

Lentopalloliiton hallitus hyväksyi Fortum Power Cupin yhteydessä pitämässään kokouksessa nuorten sarjamääräykset 2017-2018. Suurin uudistus oli liberojen salliminen C-junioreissa.

Urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi pitää uudistusta hyvänä, koska se mahdollistaa yhden aktiivisen pelipaikan lisää junioreissa.

- Luotan, että valmentajilla on näkemystä harjoituttaa ja pelauttaa eri pelaajia sekä liberona, että vastaavasti vaihtelevan pelaajia, jotka ovat liberovaihdossa takakenttäkierroksen. Valmentajille yksi lisämahdollisuus kehittää pelaajia, Heikkiniemi sanoo.

Maajoukkuelibero Lauri Kerminen ottaa uudistuksen vastaan positiivisesti painottaen monipuolisuutta: - Olen monipuolisuuden kannalla, ei ikinä kannata nuorena pelata vain yhtä roolia. Monipuolisuus vie pidemmälle, kun osaa kaikkea. Hieno homma, että liberot tuodaan C-ikäisiin! Siinä oppii pienestä pitäen mitä liberon rooliin kuuluu ja pystyy keskittymään niihin asioihin mitä liberon roolissa tarvitaan.

Entinen miesten maajoukkueen huippulibero, naisten maajoukkueen päävalmentaja Tapio Kangasniemi painottaa kansainvälisen pelin vaatimuksia: - Lentopalloa pitää pelata mahdollisimman aikaisin kansainvälisillä säännöillä. Silloin opitaan oikeita asioita riittävän aikaisin.

- Liberoiden salliminen on täysin luonnollista. Liberopelaaminen on käytössä maailmalla ja liberoiden rooli on kasvanut. Hyvä, että sitä pääsee treenaamaan jo junioreissa. Uudistus monipuolistaa peliä, antaa vaihtoehtoja peluutukseen ja tuo takakenttä pelaamiseen mukavan lisän, ehkä pidempiä palloralleja ja vakautta vastaanottoon. Peukutan!, iloitsee naisten maajoukkuelibero Saana Koljonen.

Lisätietoja
Sami Heikkiniemi
+358 50 400 7468
sami.heikkiniemi (at) lentopalloliitto.fi