Aluejoukkuetoiminta

Aluejoukkueet koostuvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Suomen maakuntien pelaajista

Aluevalmennus huippu-urheilun tukijalka

Koko maan kattava alueellinen ja maakunnallinen nuorten katsastus- ja leiritystoiminta on pohjana lentopalloliiton huipulle tähtäävässä toiminnassa. Aluevalmentajien johdolla 12-13-vuotiasta lähtien kartoitetaan ja katsastetaan Suomen lentopalloilevien nuorten taso ja potentiaalisuus.

Seuravalmentajien ja aluevalmentajien yhteisnäkemyksellä kunkin alueen potentiaalisimmat pelaajat kutsutaan alueleireille harjoittelemaan ja pelaamaan, josta parhaat valitaan edustamaan omaa aluettaan C- ja B-nuorten aluejoukkueiden SM-turnauksiin maajoukkuevalmentajien katsastettaviksi. Aluejoukkueiden SM-turnaukset toimivat hyvänä tilaisuutena nähdä kerrallaan Suomen 100 lahjakkainta tyttöä ja 100 lahjakkainta poikaa. Turnaukset toimivat myös ikäluokkien maajoukkueiden katsastustilaisuutena.

Mikäli seurassasi pelaa miltä ominaisuudelta tahansa potentiaalisia ja innokkaita nuoria urheilijoita, ole aktiivinen ja ole yhteydessä oman alueesi aluevalmentajiin tai suoraan nuorten maajoukkuevalmentajiin.

Lännen alueella alueleiritys painottuu C-ikäisillä kesäaikaan ja B-ikäisillä loppukesään ja syksyyn. C-ikäisiä leiritetään määrällisesti enemmän, koska kyseinen ikäluokka on aluevalmennuksen piirissä ensimmäinen ikäluokka. Valtaosa B-ikäisistä pelaajista tunnetaan jo entuudestaan C-ikäisiä paremmin.

Lännen alueleiritys järjestetään pääosin yksipäiväisinä leireinä. Järjestelmä on valittu siksi, että pelaajien leirikustannukset saataisiin pidettyä mahdollisimman alhaisina, ja että pelaajan olisi mahdollisuus osallistua useille leireille, vaikka jonkun leirin aikana olisikin esimerkiski sairaana tai jonkun muun lajin tapahtumassa. Tavoitteena on myös se, että seuroissa toteutettaisiin leireillä läpikäytyjä asioita seuravalmennuksessa, jolloin seuravalmennus ja aluevalmennus tukisivat toisiaan mahdollisimman hyvin koko alueleiritysjakson ajan.

Ensimmäisille massaleireille pelaajia ilmoitettaessa valmentajien tulee tehdä joukkueissaan esikarsintaa ja ilmoittaa leireille potentiaalisimpia pelaajia huomioiden seuraavat perusteet:

1) Urheilullisuus, kehittymisen ja harjoittelemisen halu

2) Pituus (pelirooli huomioiden), lajitaidot